عوارض کفش پاشنه بلند| آیا کفش پاشنه بلند برای دیسک کمر ضرر دارد؟
کفش پاشنه بلند به جهت زیبایی که به استایل خانمها میدهد و سبب افزایش قد آنها میشود، به کفشی پرکاربرد و رایج در کمد لباس آنها تبدیل شده است.
زیبای و جذابیت کفش پاشنه بلند بهگونهای است که خانمها حداقل دو یا سه رنگ مختلف کفشهای پاشنه بلند را در کمد لباس خود دارند. کفش مجلسی پاشنه بلند به جهت ارتفاعی که دارد و قوسی که در پاشنه پا ایجاد میکند، میتواند عوارض مختلفی بر روی بدن شما داشته باشد. همچنین در پاسخ به این سوال که آیا کفش پاشنه بلند برای دیسک کمر ضرر دارد؟ باید بگوییم که بله و این جزو عوارض پوشیدن کفش پاشنه بلند محسوب میشود.
عوارض کفش پاشنه بلند
متأسفانه برخی خانمها علاقه زیادی به پوشیدن کفش پاشنه بلند دارند و بهطور مداوم از آن استفاده میکنند. ولی اگر از عوارض خطرناک و زیاد پوشیدن کفش پاشنه بلند آگاه شوند، احتمال دارد سعی کنند این عادت خود را ترک کرده یا کاهش دهند. از جمله عوارض کفش پاشنه بلند میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
افزایش فشار روی زانو
بین استخوانهای مفصل زانو، غضروفی قرار دارد که از مایع مفصلی تغذیه میکند. با پوشیدن کفشهای پاشنه بلند نازک و یا پهن فشار زیادی به مفصل زانو وارد میشود. در نتیجه این فشار، غضروف نمیتواند از مایع مفصلی تغذیه کند چرا که تحت فشار است و این وضعیت رفته رفته سبب ایجاد آرتروز در مفصل زانو میشود.
انحراف انگشتان پا
از دیگر عوارض پوشیدن کفشهای پاشنه بلند میتوان به انحراف انگشتان پا اشاره کرد. به این صورت که وقتی قوس و انحنای پا در وضعیت درستی قرار نگیرد، فشار زیادی به پنجههای پا وارد میشود. نتیجه این فشار کج شدن و انحراف انگشتهای پا است. انحراف انگشتان پا سبب ایجاد درد به ویژه در کهنسالی میشود که گاهی اوقات برای درمان به جراحی نیازمند است.
از طرفی برخی از انواع مختلف این مدل کفش در قسمت پنجه پا نوک تیز هستند و این امر سبب ایجاد فشار در پنجهها و به مرور تغییر شکل آن خواهد شد که بهتر است به سراغ مدلهایی بروید که این فشار را در پنجه پا ایجاد نکنند.
افزایش پیچ خوردگی مچ پا
کفشهای پاشنه بلند احتمال پیچخوردگی در قسمت مچ پا را افزایش میدهند. هنگام پوشیدن این کفشها، ممکن است که هر لحظه با از دست دادن تعادل مچ پای شما پیچ بخورد و یا زمین بخورید و آسیبهای رباطی و صلیبی در پای شما ایجاد شده یا سبب آسیب و شکستگی در قسمتهای دیگر بدن شما شود.
ایجاد درد در کف پا
از آنجایی که کفش پاشنه بلند فشار زیادی به پنجه پا و دیگر استخوانهای کف پا وارد میکند، در بلند مدت میتواند سبب ایجاد درد در کف پا، انگشتان پا یا قوس کف پا شود.
فشار به اعصاب پا
پوشیدن کفشهای با ارتفاع پاشنه زیاد در دراز مدت سبب آسیب و افزایش تحریکپذیری اعصاب کف پا میشود که عوارض و آسیبهای مربوط به خود را بهدنبال دارد.
کوتاه شدن تاندون آشیل
از آنجایی که در کفش پاشنه بلند، پنجه پا بسیار پایینتر از تاندون آشیل ساق پا قرار میگیرد نتیجه این امر، کوتاه شدن ساق پا خواهد بود که در واقع تاندون آشیل به سمت بالا کشیده شده و کوتاه میشود.
آسیب به پنجه پا
پنجه و بالشتک پا در صورت پوشیدن طولانی مدت کفشهای پاشنه بلند آسیب دیده و دچار درد میشوند زیرا در هنگام پوشیدن این نوع از کفشها، فشار در همه قسمتهای پا بهطور یکسان توزیع نمیشود.
ایجاد سردرد
جالب است بدانید که پوشیدن کفش پاشنه بلند، حتی میتواند سبب ایجاد سردرد شود. به این صورت که کفش پاشنه بلند، قوس کمر را افزایش میدهد. قوس کمر عضلات گردن را تحت فشار قرار داده و این امر در نهایت سبب ایجاد سردرد میشود.
ایجاد منحنی نخاعی
همانطور که گفتیم کفش پاشنه بلند میتواند قوس کمر را افزایش دهد که یکی از عوارض آن، ایجاد منحنی نخاعی و درد در ناحیه فوقانی کمر محسوب میشود.
ایجاد استرس
کفش پاشنه بلند میتواند سبب ایجاد استرس در کل بدن شما شود. بهطوریکه رفتهرفته رگهای خونی کف پای شما دچار شکستگی میشوند.
ایجاد پاهای کج
پوشیدن طولانی مدت و مداوم کفش پاشنه بلند، پاهای شما را در وضعیت غیر طبیعی قرار میدهد که به مرور شکل پا تغییر پیدا کرده و انگشت چکشی پدیدار میشود که نوعی پای کج محسوب میشود.
بروز بیماری های ستون فقرات
با پوشیدن کفش پاشنه بلند، تراز طبیعی ستون فقرات به هم خورده و سبب بروز بیماریهای مربوط به ستون فقرات میشود.
فرورفتگی ناخن های پا
کفش پاشنه بلند با وارد کردن فشار زیاد به انگشتان پنجه پا، میتواند سبب فرو رفتن ناخنهای پا در گوشت انگشت و ایجاد درد، تورم، عفونت و قرمزی انگشت شما شود که برای خارج کردن آن، حتماً باید به پزشک مراجعه کنید.
بروز آرتروز زودرس
از دیگر عوارض خطرناک پوشیدن کفشهای پاشنه بلند میتوان به بروز آرتروز زودرس اشاره کرد.
راه رفتن نامتعادل
همانطور که پیشتر نیز گفتیم، با پوشیدن کفش پاشنه بلند تعادل خود در راه رفتن را از دست میدهید و ممکن است زمین بخورید و آسیب جدی ببینید.
پس عوارض پوشیدن کفش پاشنه بلند را میتوان بهصورت خلاصه و موردی در زیر مشاهده کنید:
واریس
کجی انگشتان پا
مشکلات زانو
انقباض عضلات
اختلالات حاملگی
بروز مشکلات ادراری
التهاب انگشت شست پا
ایجاد تومور
بدن خمیده
فشار بیش از حد روی کمر و مفاصل مچ پا و زانو
آرتروز
رگ به رگ شدن
آسیب عضلانی
مزایای خرید کفش پاشنه بلند چرم کاکتوس
در وهله اول توصیه بر نپوشیدن کفشهای دارای ارتفاع پاشنه زیاد برای جلوگیری از ایجاد هرگونه آسیب و صدمه است اما در صورت تمایل و نیاز به پوشیدن کفشهای مجلسی یا بوت بهتر از انواع مدلهای کفش چرم زنانه پاشنه بلند مناسب استفاده کنید. چون کیفیت جنس و متریال و همچنین دوام آنها نسبت به انواع مدلهای بازاری بیشتر است.
کفش چرم پاشنهدار ws710003 چرم کاکتوس کفشی با ارتفاع پاشنه 9 سانتیمتر و قسمت پنجه اردکی است. این مدل کفش برای افرادی که بهدنبال خرید کفش پاشنه بلند که قسمت پنجه پا را اذیت نکند هستند مناسب است.
کفش چرم زنانه پاشنهدار ws75004 از مدلهای جدید و بسیار شیک و پرطرفدار است که از مرغوبیت و دوام زیادی برخوردار است. ارتفاع پاشنه 5 سانتیمتری و پنجه مربعی آن را به کفشی نسبتا راحت تبدیل ساخته است.
همچنین مدلهای مختلفی از انواع بوت زنانه و نیم بوت چرم زنانه مانند نیمبوت چرم زنانه ws4061 و بوت بلند چرم زنانه ws4060 در سایت چرم کاکتوس موجود است که بلندی ارتفاع پاشنه آن موردپسند بسیاری از بانوان طرفدار این مدل بوتها است.
آیا کفش پاشنه بلند برای دیسک کمر ضرر دارد؟
یکی از عوارض پوشیدن کفشهای پاشنه بلند میتوان به افزایش گودی کمر اشاره کرد. به این صورت که در هنگام پوشیدن چنین کفشهایی، باسن به سمت عقب متمایل میشود و قوس کمر افزایش پیدا میکند. همچنین فشار زیادی به مهرههای کمر وارد شده و دیسک کمر شدیدتر میشود.
کفشهای پاشنه بلند، با برهمزدن تعادل شما، سبب بیرون زدگی دیسک کمر میشوند. با وجود همه این عوامل، توصیه میشود که اگر دیسک کمر دارید، سعی کنید از پوشیدن کفشهای پاشنه بلند خودداری کنید و یا در صورت پوشیدن، از پیادهروی زیاد و یا ایستادن به مدت طولانی روی پاهای خود جلوگیری کنید.
سخن پایانی
پوشیدن کفشهای پاشنه بلند در عین زیبایی زیادی که برای استایل شما ایجاد میکنند، عوارض جدی به دنبال دارند که در این مقاله از سایت چرم کاکتوس کامل به آن پرداخته شده است. برخی از این عوارض میتوانند جبرانناپذیر باشند. از اینرو توصیه میشود که حتی در صورت پوشیدن چنین کفشهایی، سعی کنید پس از آن با کفشهای ورزشی به پیادهروی بروید و یا به کمک انجام تمرینات مخصوص و کششی، فشار وارده بر عضلات پا و ساق پا را کاهش دهید. همچنین سعی کنید ارتفاع پاشنه کفش، بیشتر از 3 یا 4 سانتیمتر نباشد.
سایر مقالات مرتبط چرم کاکتوس
ثبت نظر