نتیجه‌ای یافت نشد
چرم حیوانی چیست ( معرفی انواع چرم حیوانی )

چرم حیوانی چیست ( معرفی انواع چرم حیوانی )

چرم حیوانی

چرم حیوانی یا طبیعی، همانطور که از اسمش پیداست، از پوست حیوانات مختلفی از جمله گوسفند، بز، شتر، کروکدیل و… دباغی و ساخته می‌شود. چرم حیوانی از تنوع بسیار بالایی برخوردار است و به همین دلیل در صنایع مختلف و برای ساخت کالاهای مختلف از جمله انواع البسه، کیف چرم زنانه، کیف چرم مردانه و کفش چرم زنانه و کفش چرم مردانه، اکسسوری، مبلمان و… مورد استفاده قرار می‌گیرد. چرم حیوانی در صورتی که از کیفیت بالایی برخوردار باشد، علاوه بر این که طول عمر بالایی دارد؛ باعث بروز انواع بیماری‌های پوستی از جمله سرطان پوست نمی‌شود. تمامی محصولات ساخته شده از چرم طبیعی با کیفیت، بسیار راحت و منعطف بوده و دوام بالایی نیز دارند؛ به عنوان مثال کفش‌های چرم کاکتوس که از چرم گاوی که با کیفیت‌ترین چرم طبیعی موجود در بازار است ساخته می‌شوند، علاوه بر داشتن کیفیت بسیار بالا، از طول عمر و ماندگاری بالایی برخوردار بوده و به دلیل ساختار خاص خود، علاوه بر خوش پا و راحت بودن، از خستگی پا در طولانی مدت جلوگیری می‌کنند.

 

انواع چرم حیوانی از مواد اولیه

بسیاری از افراد به اشتباه فکر می‌کنند چرم طبیعی تنها به چرم یک یا دو حیوان محدود می‌شود؛ اما همانطور که گفته شد، چرم حیوانی و حتی چرم گیاهی، هر دو از تنوع بالایی برخوردار بوده و از حیوانات و گیاهان مختلفی ساخته می‌شوند؛ همین امر باعث تفاوت آنها از نظر نوع کاربرد، انعطاف پذیری، کیفیت، شکل ظاهری، راحتی و… می‌شود. بنابراین شناخت انواع چرم طبیعی به شما این امکان را می‌دهد تا بدانید بهترین نوع چرم برای محصول مورد نظر خود چیست و چگونه می‌توانید آن را پیدا کنید. در ادامه به معرفی و بررسی انواع چرم حیوانی و کاربردهای آنها می‌پردازیم.

 

چرم گاوی

چرم ساخته شده از پوست گاو در حال حاضر بهترین و با کیفیت‌ترین چرم موجود در بازار می‌باشد. این چرم که از پوست گاو ساخته می‌شود، چرمی مطمئن و امتحان پس داده است که از ضخامت و مقاومت بسیار بالایی برخوردار است؛ همین ویژگی باعث شده چرم گاوی بهترین گزینه جهت ساخت انواع کیف چرم زنانه و مردانه و کفش چرم زنانه و مردانه، کمربند چرم و… باشد. اگرچه از چرم گاوی برای ساخت البسه استفاده نمی‌شود، شلوارهای ساخته شده از پوست گاو بسیار خاص هستند. تفاوت انواع گاو از نظر نوع پرورش، آب و هوای منطقه‌ای که در آن رشد کرده‌اند، سن و نژاد آنها همگی بر ویژگی‌های چرم گاوی تاثیر گذار هستند. به عنوان مثال پوست گاو بالغ و بزرگسال، ضخامت بسیار بالایی داشته و پوستی که از گوساله‌ای کوچک گرفته می‌شود به دلیل لطافت بسیار بالا، برای اشیاء زینتی مورد استفاده قرار می‌گیرد. این چرم که از طول عمر و ماندگاری بسیار بالایی برخوردار است، توسط فروشگاه چرم کاکتوس جهت ساخت و تولید انواع محصولات چرمی مورد استفاده قرار می‌گیرد.

 

چرم بوفالو

چرم بوفالو علاوه بر ضخامت بالا، دارای لطافت بسیار جالبی می‌باشد. چرم بوفالو خشک و خشن بوده و عمق بسیار زیاد آن، باعث محدود شدن کارهایی که می‌توان روی آن اعمال کرد می‌شود. از چرم بوفالو در ساخت انواع البسه از جمله شلوار، کت و کیف و کفش و… استفاده می‌شود. این چرم که در ایران در خوزستان تولید می‌شود، از دوام و ماندگاری بسیار بالایی برخوردار بوده و همین امر، نشان دهنده‌ی کیفیت محصولات ساخته شده از چرم بوفالو می‌شود.

 

چرم گوسفند

اگرچه ضخامت و مقاومت پایین این چرم، مانع ساخت محصولاتی از جمله کیف و کفش، روکش صندلی و… می‌شود؛ اما لطافت این چرم باعث می‌شود محصولاتی از جمله انواع کمربند، دستکش، جلد کتاب، دستبند و از همه مهم‌تر دف علاوه بر داشتن کیفیت بالا، از لطافت خاصی برخوردار باشند. چرم گوسفندی اما در مقایسه با سایر چرم‌ها از جمله چرم گاوی، به دلیل بافت خود دارای تنوع بالایی در رنگ نمی‌باشد.

 

چرم گوسفند

چرم خوک

این چرم در لیست چرم‌های عجیب و غریب دنیا قرار گرفته و به همین دلیل، معمولاً در ساخت محصولاتی از جمله کت مورد استفاده قرار گرفته، معمولاً دارای قیمت بالایی می‌باشند. جالب‌ترین ویژگی چرم خوک، داشتن زخم‌هایی است که نشان دهنده‌ی خوی و طبیعت خوک می‌باشد و معمولاً نشان دهنده‌ی اصل بودن چرم می‌باشد.

 

چرم گوزن

لطافت این چرم تقریباً به اندازه‌ی نرمی پوست گوسفند و ضخامت و استحکام آن کمتر از چرم گاوی می‌باشد. چرم گوزن تاریخچه‌ای طولانی داشته و علاوه بر این که میان سرخ پوستان دارای محبوبیت زیادی بوده است، طبق گفته‌ها، جنس اصلی شلوار ناپلئون بناپارت نیز بوده است. رنگ روشن، زیبایی، حالت مخمل مانند و لطافت این چرم، از جمله دلایل محبوبیت بسیار بالای آن می‌باشد.

 

چرم آهو

چرم آهو یکی دیگر از چرم‌های محبوب بوده و لطافت و نرم بودن، ظرافت و زیبایی، از جمله مزایای آن می‌باشد. چرم آهو نسبتاً کمیاب بوده و از چرم‌های عادی موجود در بازار نمی‌باشد.

 

چرم آهو

چرم کروکودیل

چرم کروکودیل بسیار مستحکم و با دوام است و از این رو، برای ساخت محصولات مختلفی مورد استفاده قرار می‌گیرد. چرم کروکودیل برخلاف تصور بسیاری از افراد، اصلاً خشن و زشت نبوده و بسیار زیبا می‌باشد. راحتی کار با این چرم، کمیاب بودن آن، نیاز به تجربه و مهارت در کار با این چرم و زیبایی از جمله دلایلی هستند که محصولات ساخته شده از چرم تمساح از قیمت بالایی برخوردار بوده و معمولاً توسط برندهای مطرح و معروف دنیا ساخته و تولید می‌شوند. از چرم تمساح به دلیل زیبایی بسیار زیاد، در ساخت انواع ست کیف و کفش زنانه و مردانه استفاده می‌شود.

 

چرم بز

چرم بز از آن دسته چرم‌هایی است که از قیمت مناسبی برخوردار هستند؛ اما این قضیه باعث نمی‌شود چرم بز از کیفیت پایینی برخوردار باشد. مقاومت و استحکام این چرم، علاوه بر این که یک مزیت مهم است؛ باعث می‌شود این چرم برای ساخت طیف وسیعی از محصولات مورد استفاده قرار بگیرد؛ از چرم بز به دلیل لطافت و انعطاف بالا، در ساخت انواع محصولات زنانه از جمله انواع اکسسوری چرم استفاده می‌شود.

 

چرم کانگورو

این چرم به دلیل مقاومت و استحکام بالا، در ساخت محصولاتی از جمله شلاق چرمی، لباس موتورسواری، کیسه سرعتی مخصوص بوکس، لوازم شکار، انواع کفش‌های مناسب فوتبال و… مورد استفاده قرار گرفته و از طول عمر و دوام بالایی برخوردار است.

 

چرم‌های حیوانی عجیب و غریب

علاوه بر چرم‌های ذکر شده، انواعی چرم وجود دارند که بسیار عجیب بوده و از حیوانات مختلفی ساخته می‌شوند. انواع چرم ماهی، چرم پرندگان و سایر چرم‌ها از جمله چرم مار، چرم سفره ماهی، چرم شترمرغ، چرم سگ، چرم گربه، چرم مارمولک، چرم فیل، چرم کوسه و… از جمله این چرم‌ها هستند. این چرم‌های عجیب، معمولاً کمیاب و دارای قیمت بالایی می‌باشند. جالب است بدانید این چرم‌ها حتی دارای تنوع بسیار بالایی نیز هستند؛ به عنوان مثال چرم ماهی به انواع مختلفی از جمله چرم ماهی سالمون، چرم ماهی لوتی، چرم گرگ ماهی، چرم مارماهی، چرم روغن ماهی، چرم خاویار، چرم لقمه ماهی، چرم ماهی تیلاپیلا، چرم ماهی ساغری و… تبدیل می‌شود. بسیاری از افراد چرم مارمولک، چرم شترمرغ و چرم کانگورو را نیز از جمله چرم‌های عجیب و غریب می‌دانند.

 

انواع چرم حیوانی از نظر نوع تیمار سطح چرم

نوع تیمار سطح انواع چرم نیز با یکدیگر متفاوت است و همین امر باعث تنوع بالای چرم طبیعی از نظر نوع تیمار سطح می‌شود. برای معرفی انواع چرم از نظر تیمار سطح آنها، با ساده‌ترین چرم شروع می‌کنیم.

 

چرم آنیلین

این چرم که به آن چرم پوست نیز گفته می‌شود، اولین سطح بوده و هیچ عمل خاصی بر روی آن انجام نشده است. این چرم به راحتی مایعات را به خود جذب کرده و سطحی براق و بسیار نرم دارد. چرم آنیلین که به آن چرم ناتمام نیز گفته می‌شود، دانه‌ها و بافت طبیعی خود را حفظ کرده و به اصطلاح خام می‌باشد.

 

چرم نوبوک

این چرم یک پله بالاتر از چرم آنیلین بوده و ورژن برس خورده‌ی آن می‌باشد. در صورتی که بر روی چرم آنیلین، برس یا براشی خورده شود، چرم تبدیل به چرم نوبوک شده و دارای طحی مخملی می‌شود. این چرم بسیار زیبا بوده و در ساخت انواع کیف چرم زنانه مورد استفاده قرار می‌گیرد.

 

چرم نوبوک

چرم نیمه آنیلین

این چرم که معمولاً در ساخت انواع کفش زنانه و مردانه مورد استفاده قرار می‌گیرد، به دلیل داشتن پوشش و لایه‌ی نازکی که بر روی خود دارد، ضد آب می‌باشد. چرم نیمه آنیلین اگرچه آب را جذب نمی‌کند، به سبب پوشش خاصی که باعث این امر می‌شود، لطافت خاص خود را از دست می‌دهد.

 

چرم جیر

این چرم که چرم مورد علاقه‌ی بیشتر ایرانیان است، معمولاً از پوست گوسفند ساخته و تولید می‌شود. برای ساخت چرم جیر، بخ گوشتی پوست حیوان را سنباده می‌زنند و باعث به دست آمدن چرمی با سطح مخملی و دارای لطافت بالا می‌شوند که در ساخت انواع کیف چرم زنانه (کیف دستی چرم زنانه، کیف کوچک چرم زنانه ، کیف یکطرفه چرم زنانه) و کفش چرم زنانه (کفش اسپرت چرم زنانه ، صندل چرم، کفش مجلسی چرم و ..) و مردانه مورد استفاده قرار می‌گیرد.

 

چرم جیر

انواع چرم حیوانی از نظر کیفیت

پس از شناخت انواع چرم طبیعی از نظر مواد اولیه و حیوانی که جهت ساخت چرم مورد استفاده قرار گرفته، نوبت به شناخت سطوح مختلف کیفیت چرم طبیعی می‌رسد. چرم طبیعی به طور کلی به دلیل استحکام، زیبایی و کیفیت بسیار محبوب و از جمله اصلی ترین المان‌های یک استایل خوب و معروف در صنعت مد و فشن می‌باشد؛ اما حتی کیفیت انواع چرم با یکدیگر متفاوت می‌باشد. نوع دباغی و نکاتی که در آن رعایت می‌شود، باعث پدید آمدن طیف وسیعی از کیفیت می‌شود.

 

چرم فول گرین ( Full Grain )

این چرم با گذشت زمان، جذاب‌تر شده و به دلیل کیفیت بالا، از طول عمر و ماندگاری بالایی نیز برخوردار است. چرم فول گرین هنگامی به دست می‌آید که خارجی ترین لایه‌ی یک پوست طبیعی، از مواد اضافی از جمله مو خالی می‌شود.

 

چرم فول گرین

چرم تاپ گرین ( Top Grain )

این چرم از نظر کیفیت در جایگاه دوم قرار دارد و ورژن با کیفیت تر فول گرین است. چرم تاپ گرین از پوست گاو و گاومیش ساخته و تولید می‌شود و معمولاً چرمی است که به دلیل مشکلات جزئی، نتوانسته به چرم فول گرین تبدیل شود. از این چرم معمولاً برای ساخت کیف پول و کیف اداری مردانه استفاده می‌شود.

 

چرم جنیون ( Genuine )

این چرم که به آن چرم اصل نیز می‌گویند، از جایگاهی پایین تر از چرم تا گرین قرار داشته و تفاوت آن با چرم تاپ گرین، پیر و فرسوده شدن به مرور زمان است. کیف لپ تاپ، کیف اداری و کیف پاسپورتی از جمله محصولاتی هستند که از این نوع چرم ساخته می‌شوند. تنها راه تشخیص چرم اصل یا جنیون از چرم تاپ گرین، مشاهده تغییر آنها در مرور زمان است.

 

چرم جنیون

چرم اسپلیت ( Split )

این چرم ارزان و شکننده می‌باشد. همین امر باعث محدودیت کاربرد آن می‌شود. در طول زمان و به لطف اقداماتی که دباغان برای از بین بردن ترک‌ها و در نهایت متوقف کردن شکنندگی این چرم و بالا بردن کیفیت و طول عمر آن کردند، این چرم نیز از استحکام نسبتاً خوبی برخوردار گشت. لایه میانی یا تحتانی اپیدرم از جمله لایه‌های میانی پوست هستند که جهت ساخت چرم اسپلیت مورد استفاده قرار می‌گیرند.

 

چرم باند شده ( Banded )

این چرم از به هم چسباندن تکه‌های سایر چرم‌ها به دست می‌آید. تکه‌های باقی مانده از چرم‌های دیگر در ابتدا به شکل خمیر در آمده و پس از به هم چسبانده شدن، به چرم باند شده یا چرم احیا تبدیل می‌شوند. همانطور که حدس می‌زنید، این چرم از دوام بالایی برخوردار نبوده و پس از مدتی، دچار فرسایش می‌شود. به همین دلیل از این چرم در ساخت کیف و کفش، اکسسوری چرم و… استفاده نشده و روکش مبلمان و صندلی‌های انواع خودروها از جمله محصولاتی هستند که از این چرم ساخته می‌شوند. چرم احیا در ساخت انواع کیف پول چرم زنانه و مردانه مورد استفاده قرار می‌گیرد.

 

چرم باند شده

کلام آخر

چرم‌های طبیعی دارای تنوع بالایی می‌باشند. این تنوع شامل نوع چرم، نوع دباغی، رنگ و طرح و… می‌باشد. فروشگاه چرم کاکتوس که از چرم گاوی درجه یک برای ساخت محصولات چرمی خود استفاده می‌کند، پس از معرفی انواع چرم طبیعی و ذکر کاربرد آنها، همچنان در حال تحقیق و تلاش برای شناخت سایر چرم‌ها می‌باشد. چرم ناپا، چرم بی کاست، چرم آنتیک، چرم برجسته، چرم لعاب دار و… از جمله انواع چرم هستند. در بحث شناخت انواع چرم طبیعی، دانستن نکات دباغی آنها، شیوه‌ی تشخیص چرم طبیعی از چرم مصنوعی و… به شما در خرید محصولاتی با کیفیت و اصل کمک شایانی می‌کند. فروشگاه چرم کاکتوس با داشتن تنوع بسیار بالایی از محصولات چرمی در طرح، رنگ و کاربرد؛ استفاده از چرم طبیعی درجه یک، بالاترین کیفیت، طول عمر و ماندگاری بالای محصولات، امکان ارسال رایگان، ارائه خدمات پس از فروش و گارانتی، بهترین گزینه جهت خرید محصولات چرمی می‌باشد.

 

۱۴۰۱/۱۲/۲۲ ۲۱:۰ ۱۴۷۸

امتیاز دهید

ثبت نظر

مقالات مرتبط

با ساختن حساب کاربری در زمان خرید صرفه‌جویی کنید

لطفا شماره همراه خود را وارد کنید

کد وارد شده در پیامک بازیابی را اینجا وارد کنید

تومان
تخفیف شما : تومان

تومان

رنگ
سایز