نتیجه‌ای یافت نشد
علت درد پاشنه پا و درمان آن

علت درد پاشنه پا و درمان آن

هر انسانی در معرض بیماری‌ها و عارضه‌های مختلف است که ابتلای به هر نوع بیماری آرامش و راحتی فرد را بر هم می‌زند.

یکی از عارضه‌هایی که در قسمت پا ایجاد می‌شود و افراد زیادی نیز با آن درگیر هستند، درد پاشنه پا است.

این درد معمولاً در محل اتصال تاندون پا به پاشنه آن ایجاد می‌شود که میزان درد این بیماری می‌تواند از خفیف تا متوسط باشد. گاهی اوقات شدت درد پاشنه پا به حدی می‌رسد که تحمل آن امکان‌ناپذیر بوده و انجام فعالیت‌های روزانه را برای فرد مختل می‌کند. درد پاشنه پا به دلایل مختلفی می‌تواند رخ بدهد و روش‌های متفاوتی نیز برای درمان آن وجود دارد که در ادامه به بررسی کامل این موضوع خواهیم پرداخت.

 

علت درد پاشنه پا

 

علائم درد پاشنه پا

هر بیماری چندین علامت دارد و این علائم هستند که به پزشک کمک می‌کنند تا بیماری و عارضه را تشخیص دهد و با توجه به آن بهترین روش‌های درمانی را برای فرد انتخاب کند. درد پاشنه پا نیز چند نشانه‌ دارد که از جمله علائم رایج این درد می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

 

گزگز کردن کف پا

تورم

کبود شدن

رشد استخوان در پاشنه

قرمزی

سفت شدن عضلات

درد بعد از هر بار ایستادن و نشستن

 

درد پاشنه پا نشانه چیست؟

درد پاشنه پا نشانه چه بیماری است؟ درد پاشنه پا می‌تواند در نواحی زیر رخ بدهد و همگی مربوط به عارضه‌های پاشنه پا هستند:

احساس درد دقیقاً در استخوان پاشنه

دقیقاً پشت پا یعنی در محل اتصال تاندون پا به پاشنه

 

کف پاشنه پا

توجه داشته باشید که گاهی اوقات ممکن است درد پاشنه پا با دیگر دردهای پا و یا کف پا اشتباه تشخیص داده شود در نتیجه برای تشخیص درست درد پاشنه پا، به پزشک متخصص مراجعه کنید. لازم به ذکر است اگر درد پاشنه پا را جدی نگرفته و به پزشک متخصص مراجعه نکنید، ممکن است با عوارض بسیار جدی روبرو شوید و به‌جای روش‌های ساده‌ و آسان‌تر برای درمان درد پاشنه پا، نیاز به عمل جراحی داشته باشید.

 

علائم درد پاشنه پا

 

علت درد پاشنه چیست؟

درد پاشنه پا ممکن است به دلایل مختلفی رخ بدهد که از جمله شایع‌ترین دلایل می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

 

- رگ به رگ شدن و کشیدگی پاشنه پا

برخی افراد قبل از شروع هرگونه فعالیت بدنی، بدن خود را گرم نمی‌کنند و یا پس از پایان ورزش نسبت به سرد کردن بدن خود اقدام نمی‌کنند. در چنین شرایطی و توجه نکردن به سرد کردن و گرم کردن عضلات احتمال کشیدگی پاشنه پا و رگ به رگ شدن آن وجود دارد که در نهایت سبب درد پاشنه پا خواهد شد.

 

- شکستگی استخوان پاشنه

گاهی ممکن است پاشنه پا در معرض ضربات شدیدی قرار بگیرد و دچار شکستگی شود که درد بسیار شدیدی نیز ایجاد می‌کند. برای درمان این شکستگی باید سریعاً اقدام کنید. این شکستگی می‌تواند ناشی از تصادف، برخورد با جسم سنگین و... باشد.

 

- ورم یا التهاب فاشیای کف پا

اگر فشار زیادی به کف پاها وارد شود سبب ایجاد التهاب فاشیای کف پا، سفت شدن آن و ایجاد درد می‌شود. به‌عنوان ‌مثال؛ برخی افراد هنگام ایستادن فشار زیادی به کف پای راست خود وارد می‌کنند. در واقع قسمت اعظم وزن خود را به کمک کف پای راست نگه می‌دارند. این افراد ممکن است دچار سفتی کف پا و بروز درد پاشنه پا شوند. اضافه وزن نیز می‌تواند همچنین حالتی در بدن افراد ایجاد کند.

استفاده از کفش زنانه، صندل زنانه یا کفش مردانه نامناسب نیز می‌تواند از دیگر دلایل آن باشد.

 

- التهاب تاندون آشیل

در هنگام راه رفتن، دویدن، پریدن و انجام فعالیت‌هایی شبیه به این از تاندون آشیل استفاده می‌کنیم. تاندون آشیل در پشت ساق پا قرار گرفته است و پاشنه پا را به قسمت کف پا متصل می‌کند. تاندون آشیل ممکن است به دلایل مختلفی آسیب ببیند، ملتهب شده و سبب ایجاد درد شود.

 

- بیماری سور(Sever's Disease)

بیماری سور یکی از بیماری‌های مربوط به کف پا است که به دلایل مختلفی از جمله چاقی، چرخش پا به سمت خارج، قوس پا و کف پای صاف ایجاد می‌شود. این بیماری معمولاً در کودکان و نوجوانان 8 الی 14 ساله رخ می‌دهد که با احساس درد در دو طرف پاشنه همراه است و باعثت لنگ لنگان راه رفتن، قرمزی و تورم می‌شود. در این بیماری، تاندون‌ها بسیار سریع‌تر از استخوان‌ها رشد می‌کنند و سبب بروز التهاب می‌شوند.

 

- خار پاشنه

گاهی اوقات کلسیم زیادی در قسمت استخوان پاشنه پا رسوب کرده و سبب ایجاد خار پاشنه می‌شود. خار پاشنه می‌تواند سبب ایجاد التهاب و درد در قسمت کف پاشنه پا شود و دردی غیر قابل تحمل را برای شما ایجاد کند.

 

- آرتریت واکنشی

یکی از بیماری‌های عفونی که از طریق ارتباط جنسی و یا مصرف غذای آلوده به وجود می‌آید، آرتریت واکنشی است که سبب ایجاد در مچ دست، آرنج، مچ پا و پاشنه پا می‌شود.

 

- اسپوندیلیت آنکیلوزان

عواملی همچون تغییر ناگهانی وزن، دویدن بیش از حد و یا پوشیدن کفش نامناسب ممکن است سبب ایجاد بیماری اسپوندیلیت آنکیلوزان شود. این بیماری مربوط به ستون فقرات است که پاشنه پا را نیز درگیر کرده و سبب ایجاد درد می‌شود.

 

- گرفتگی عصب پا

عصب سیاتیک یا دیگر دردهای عصبی می‌تواند سبب ایجاد درد در قسمت‌های مختلف بدن از جمله پاشنه پا شود.

 

- داشتن کلسترول بالا

اگر مقدار کلسترول در بدن شما بالا برود، سبب ایجاد التهاب در تاندون آشیل و بروز درد پاشنه خواهد شد.

 

- بیماری استئوکندروس

استئوکندروس نوعی بیماری است که در آن استخوان از غضروف جدا می‌شود و در واقع تکه‌ای استخوان اضافه در بین تاندون آشیل و غضروف بین پاشنه پا دیده می‌شود. این بیماری سبب التهاب و درد پاشنه پا می‌شود.

 

راه ‌های درمان درد پاشنه پا

در مطالب قبل علائم و دلایل ایجاد درد پاشنه پا را توضیح دادیم که با توجه به آن‌ها و تشخیص دکتر مبنی بر این درد لازم است روش‌های درمان آن را پیش بگیرید پس هنگامی‌که هر یک از علائم گفته شده در قسمت بالا را در پاشنه پای خود احساس کردید، یعنی شما به درد پاشنه پا مبتلا شده‌اید و باید نسبت به درمان آن اقدام کنید. برای درمان درد پاشنه پا می‌توانید از روش‌های زیر کمک بگیرید:

 

راه ‌های درمان درد پاشنه پا

 

استفاده از داروهای مسکن: داروهای مسکن تنها می‌توانند درد شما را کاهش دهند و در درمان درد پاشنه پا تأثیر ندارند.

استفاده از دستگاه‌های ارتز: گاهی اوقات پزشک متخصص بر اساس علت درد پاشنه پا، از کفش مخصوص ارتز استفاده می‌کند.

انجام تمرینات کششی: پزشک متخصص یا فیزیوتراپیست گاهی اوقات به کمک انجام برخی از تمرینات کششی، درد حاصل از پاشنه کف پا را برطرف می‌کند.

تزریق: گاهی اوقات نیز از تزریق برخی مواد استروئیدی برای درمان التهاب و درد پاشنه پا استفاده می‌کنند.

جراحی پاشنه پا: گاهی اوقات نیز در صورت پارگی تاندون آشیل و یا خار پاشنه، باید از جراحی برای درمان کمک گرفت اما همان‌طور که پیش‌تر نیز گفتیم، در اکثر موارد درد پاشنه پا بدون استفاده از جراحی حل می‌شود.

استفاده از کفش چرم زنانه یا کفش چرم مردانه طبی مناسب می‌تواند تاثیر زیادی در کاهش درد و جلوگیری از ایجاد این عارضه داشته باشد.

 

درمان درد پاشنه پا با کفش چرم طبی

 

سخن پایانی

درد پاشنه پا یکی از دردهایی است که ممکن است به دلایل مختلفی اعم از ایستادن‌های طولانی مدت، برخی از بیماری‌ها و یا علل دیگر ایجاد شود. در اکثر موارد درد پاشنه پا بدون استفاده از جراحی و به کمک مصرف برخی داروها و یا انجام برخی از تمرینات ورزشی برطرف می‌شود. ولی گاهی اوقات نیز نیاز به عمل جراحی خواهد داشت. در این مقاله از سایت چرم کاکتوس به بررسی کامل علل ایجاد درد پاشنه پا و روش‌‎های درمانی آن پرداخته شد.

 

سایر مقالات مرتبط:

علت ترک پاشنه پا

۱۴۰۳/۴/۲ ۲۲:۲۷ ۱۹۵

امتیاز دهید

ثبت نظر

مقالات مرتبط

با ساختن حساب کاربری در زمان خرید صرفه‌جویی کنید

لطفا شماره همراه خود را وارد کنید

کد وارد شده در پیامک بازیابی را اینجا وارد کنید

تومان
تخفیف شما : تومان

تومان

رنگ
سایز