نتیجه‌ای یافت نشد
چرم چیست  (معرفی انواع چرم)

چرم چیست (معرفی انواع چرم)

چرم چیست؟

چرم، از اولین اکتشافات بشر می‌باشد. هنگامی که بشر حیوانی را شکار کرده و از پوست آن به عنوان ابزاری جهت پوشاندن خود یا به زبانی دیگر ساخت لباس، کفش چرم زنانه وکفش چرم مردانه … استفاده کرد، چرم برای نخستین بار ساخته شده و مورد استفاده قرار گرفت. اما این اکتشاف هم مانند سایر اکتشافات اولیه‌ انسان‌های نخستین، در گذشته باقی نمانده و توسط بشر امروزی توسعه یافت. همین امر باعث گوناگونی و تنوع نوع و کاربرد چرم در دنیای امروزی گردید. توضیح کلی چرم به نوع چرم باز می‌گردد. چرم که امروزه برای ساخت محصولات بسیار زیادی مورد استفاده قرار می‌گیرد، دارای دو نوع طبیعی و غیر طبیعی یا مصنوعی می‎باشد. چرم چه طبیعی باشد که مصنوعی ممکن است دارای کیفیتی خوب یا بد باشد و بنابراین نمی‌‎توان بر روی تمام محصولات یک نوع چرم برچسب بد و یا خوب بودن زد.

 

انواع چرم

برای این که بدانیم چرم دقیقاً چیست و چه کاربردی دارد، باید انواع چرم را بشناسیم. شناخت انواع چرم و نحوه‌ی ساخت آنها به شما دیدی کلی درباره‌ی چرم داده و به شما این امکان را می‌دهد تا بتوانید بهترین نوع چرم را متناسب با سلیقه و نیازهای خود انتخاب و خریداری کنید. چرم به دو دسته‌ی کلی طبیعی و مصنوعی تقسیم میشود که در ادامه به معرفی و بررسی هر دوی آنها می‌پردازیم.

 

چرم طبیعی

چرم طبیعی به طور کلی از پوست حیوانات به دست می‌آید. پوست حیوانات در ابتدا ماده‌ای فساد پذیر است اما با انجام عملیاتی که به آن دباغی می‌گویند، پوست حیوانات مقاوم، پایدار و در نهایت برای استفاده در ساخت انواع محصولات چرمی آماده می‌شود. چرم حیوانی طبیعی معمولاً از حیواناتی از جمله خوک، گاو، گوسفند، بره، شتر، کانگورو، بز، شترمرغ، مارمولک، ماهی، مار و اسب ساخته می‌شود. چرم گاوی که برای ساخت محصولات فروشگاه چرم کاکتوس مورد استفاده می‌گیرد، به دلیل ضخامت و گرم بودن؛ در حال حاضر بهترین وبا کیفیت ترین نوع چرم طبیعی می‌باشد.

 

دباغی چرم طبیعی

چرم به دو روش سنتی ( دستی ) و ماشینی ( صنعتی ) دباغی می‌شود. پوست طبیعی پس از مدتی فاسد و خراب می‌شود و پس از از دست دادن رطوبت خود، خشک و شکننده می‌گردد؛ در این موقعیت نمی‌توان به صورت دستی آن را مرطوب کرد چرا که بوی تعفن گرفته و در نهایت حتی به درستی مرطوب نمی‌شود. اما چرم دباغی شده علاوه بر این که خراب و فاسد نمی‌شود، در صورت مرطوب شدن بوی تعفن نگیرد. دباغی در یک جمله پوست حیوان را به چرمی قابل استفاده تبدیل می‌کند. اولین مرحله‌ی دباغی، از بین بردن گوشت، چربی و موادی است که به مرور زمان فاسد شده و در زیر پوست قرار دارند. پس از این مرحله، یک پوست خام می‌ماند که اگرچه مواد فاسد شدنی از آن جدا شده‌اند، هنوز نمی‌توان از آن برای ساخت چیزی استفاده کرد؛ بنابراین این پوست خام نمک زدایی شده و پس از زدوده شدن موهایش، بین 6 تا 48 ساعت در آب می‌ماند. نکته‌ای که درباره‌ی چرم طبیعی وجود دارد، تفاوت ضخامت در بخش‌های مختلف یک حیوان است. این بدین معنی است که چرمی که از ناحیه‌ی شکم یک حیوان ساخته می‌شود با چرمی که از ناحیه‌ی کمر همان حیوان ساخته می‌شود، متفاوت است. به علاوه پوست حیوانات به طور کلی از سه بخش اصلی تشکیل شده است و این سه بخش شامل اپیدرم ( لایه‌ای بیرونی و نازک )، درم یا کوریوم ( لایه‌ی اصلی که ضخیم است ) و یک لایه چربی که زیر جلدی است می‌باشد. لایه‌ای که در ساخت چرم مورد استفاده می‌گیرد، لایه‌ی دوم که درم یا کوریوم است، می‌باشد.

 

دباغی چرم

چرم مصنوعی

چرم مصنوعی، از بهترین اختراعات بشر می‌باشد که امروزه با نام‌های مختلفی از جمله چرم مصنوعی، چرم غیرطبیعی و چرم وگان یا وگن شناخته می‌شود. مواد اصلی سازنده چرم مصنوعی به دو نوع کلی پلی اورتان (PU) و پلی وینیل کلراید - وینیل (PVC) تقسیم می‌شوند. برخلاف تصور بسیاری از افراد، چرم مصنوعی نیز دارای تاریخچه‌ای طولانی بوده و اولین نوع آن به قرن 19 میلادی باز می‌گردد. چرم مصنوعی نیز همانند چرم طبیعی دارای معایب و مزایایی می‌باشد که در ادامه به بررسی آنها خواهیم پرداخت. مهم‌ترین مزیت چرم مصنوعی، قابلیت استفاده برای گیاهخواران و طرفداران حقوق حیوانات می‌باشد.

 

چرم مصنوعی

 

دباغی چرم مصنوعی

اگرچه چرم مصنوعی به طور کلی مضر نیست، در صورتی که چرم مصنوعی مورد نظر از کیفیت پایینی برخوردار باشد، می‌تواند باعث بروز انواع بیماری‌های پوستی از جمله سرطان پوست گردد. به همین دلیل بررسی کیفیت حتی در خرید  کفش چرم زنانه و کفش چرم مردانه، خرید  کیف چرم زنانه و کیف چرم مردانه، محصولاتی که از چرم مصنوعی ساخته می‌شوند نیز حائز اهمیت است. بنابراین دباغی این چرم نیز از اهمیت بالایی برخوردار است. چرم گیاهی به هنگام دباغی نیازمند استفاده از روغن‌های باکیفیت از جمله روغن حیوانی و رنگ‌های گیاهی است. اما چرمی که از روغن و رنگ‌های شیمیایی و مصنوعی در فرایند دباغی کردنش استفاده شود، از کیفیت پایینی برخوردار بوده و در طولانی مدت باعث وارد شدن آسیب به پوست انسان می‌گردد.

 

انواع چرم طبیعی

چرم طبیعی ممکن است از بسیاری از جهات دارای انواع مختلفی باشد اما به طور کلی به سه نوع اصلی سبک، نیمه سبک و سنگین تقسیم می‌شود.

 

چرم سبک

چرم سبک یکی از سه نوع اصلی چرم طبیعی می‌باشد. این نوع چرم که از پوست حیواناتی از جمله بز، گوسفند، بره و بزغاله ساخته می‌شود، نازک و کم حجم می‌باشد و به همین دلیل در ساخت البسه چرم از جمله کلاه مورد استفاده قرار می‌گیرد. چرم سبک به عنوان آستر لباس نیز مورد استفاده قرار گرفته و نیازمند دقت در مراقبت می‌باشد.

 

چرم نیمه سبک

چرم نیمه سبک از آن دسته چرم‌هایی است که به دلیل ضخامت خود در ساخت انواع محصولات لوکس مورد استفاده قرار گرفته و معمولاً از پوست حیواناتی از جمله شترمرغ و کروکودیل ساخته می‌شود. چرم نیمه سبک یا نیمه سنگین حد وسطی بین چرم سنگین و سبک است و از کیفیت بسیار بالا و در نتیجه قیمتی بالا برخوردار می‌باشد.

 

چرم سنگین

چرم سنگین همان چرمی است که از ضخامت و کیفیت بالایی برخوردار بوده و در ساخت انواع کیف و کفش چرم، انواع البسه از جمله کت و کاپشن چرم، انواع مبلمان و انواع تسمه‌های ماشین آلات صنعتی مورد استفاده قرار می‌گیرد. حیواناتی که برای ساخت این نوع چرم مورد استفاده قرار می‌گیرند شامل گاو، گوساله، گاومیش، شتر و… می‌باشند. چرم سنگین با کیفیت ترین چرم موجود در بازار است که به دلیل نوع خود، می‌تواند بهترین گزینه برای ساخت محصولات زمستانی از جمله بوت و یا محصولاتی که نیازمند جنسی مقاوم هستند مثل انواع مبلمان و سایر لوازم خانه باشد.

سایر مقالات مرتبط چرم کاکتوس:

تشخیص کفش چرم اصل

خرید کیف چرم

رنگ چرم

۱۴۰۰/۷/۸ ۱۱:۳۳
ثبت نظر

مقالات مرتبط

با ساختن حساب کاربری در زمان خرید صرفه‌جویی کنید

لطفا شماره همراه خود را وارد کنید

کد وارد شده در پیامک بازیابی را اینجا وارد کنید

تومان
تخفیف شما : تومان

تومان

رنگ
سایز